UPDATE 3 decembrie 2019: Toți inculpații au fost achitați, printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Suceava, deoarece probele au fost eliminate din dosar, în urma Deciziei CCR nr. 26 din 16 ianuarie 2019, care a declarat neconstituțional protocolul încheiat în 2009 de SRI și DNA. Alte două decizii invocate de judecătoare se referă la excluderea probelor obținute așa-zis nelegal.
Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași a suferit o grea lovitură, săptămâna trecută, când șefii acestei instituții au încasat condamnări la închisoare cu suspendare.
Vasile Astărăstoae, fostul rector al UMF Iași, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, iar Daniela Druguș, director administrativ al instituției, și Adrian Ciureanu, director al Centrului de Comunicații, la câte 3 ani de închisoare cu suspendare.
Magistrații de la Tribunalul Suceava i-au găsit vinovați de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, luare și dare de mită.
Deși decizia nu este una definitivă, Daniela Druguș și Adrian Ciureanu au decis să renunțe, deja, din funcțiile de conducere ocupate în cadrul UMF Iași.
Informația a fost confirmată de Viorel Scripcaru, actualul rector al UMF Iași, care a precizat că Daniela Druguș va rămâne, totuși, conferențiar doctor la disciplina Economie Medicală.
Druguș, Ciureanu și Astărăstoae sunt doar câteva dintre personajele găsite vinovate de trucarea licitației pentru platforma de e-learning de la UMF Iași.