Franţa şi Islanda se întâlnesc duminică seara (22.00, LIVE pe Dolce Sport 1 şi PRO TV) în ultimul meci din sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal.

Payet ramane marea speranta a Frantei la castigarea Euro 2016
Payet ramane marea speranta a Frantei la castigarea Euro 2016

La prima vedere, disputa de pe Stade de France se anunţă a fi una extrem de dezechilibrată, toate calculele hârtiei dând-o mare favorită pe Franţa.

Oamenii lui Didier Deschamps au de partea lor plusul uriaş de valoare individuală, un plus foarte mare şi de experienţă, dar şi avantajul terenului propriu.

Cu toate acestea, Islanda a demonstrat la acest turneu final că, cu o organizare excelentă a jocului şi cu un portar în mare formă, Halldorsson, poate dezmembra orice adversar.

În plus, Islanda a câştigat deja milioane de inimi graţie parcursului de la Euro 2016 şi mizează duminică seara pe foarte mult entuziasm.

Franţa are două absenţe importante, Rami şi Kante, ambii suspendaţi, astfel că pe înlocuitorii lor va fi o presiune uriaşă, mai ales că în locul lui Rami intră Samuel Umtiti, fotbalist care tocmai a semnat cu FC Barcelona şi ar trebui să demonstreze că merită banii investiţi.

Islanda nu a bătut niciodată pe Franţa şi rareori i-a pus probleme, obţinând doar trei egaluri în 11 meciuri directe. Însă oamenii lui Lagerback au prins tupeu după victoria obţinută împotriva Angliei, mai ales că vorbim despre un succes venit într-un meci în care adversarii, mult mai bine cotaţi, au condus cu 1-0 încă din primele minute.

Şi Franţa a demonstrat în cele patru meciuri disputate până acum la Euro că are numeroase puncte slabe ce pot fi valorificate de imprevizibilii nordicii.

Nu în ultimul rând, Franţa – Islanda ar trebui să fie şi o bucurie a fotbalului, chit că vorbim despre un duel între David şi Goliat sau poate chiar despre o continuare a frumoasei poveşti scrise în Franţa de Sigurdsson şi compania.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version