Naţionala de fotbal a Franţei a devenit a patra şi ultima echipă calificată în semifinalele Campionatului European pe care chiar ea îl găzduieşte.

franta
sursa foto Facebook UEFA

Trupa antrenată de Didier Deschamps a pus în practică cel mai bun fotbal al ei din ultimii ani şi a trecut la scor de entuziasmanta, dar relativ modesta echipă a Islandei, 5-2.

Cocoşii Galici şi-au făcut meciul uşor încă din start, Giroud deschizând scorul în minutul 13, cu un şut la colţ, după o fază în care înaltul atacant al lui Arsenal a dejucat pasul la offside al adversarilor.

În continuare jocul a curs într-o singură direcţie şi Pogba a făcut 2-0 încă din minutul 20, cu o superbă lovitură cu capul.

Până la pauză, francezii şi-au mai creat câteva ocazii importante de  marca şi au fructificat două dintre ele, Payet şi Griezmann trecându-şi şi ei numele pe lista marcatorilor.

Imediat după pauză, Sigthorsson a redus din diferenţă cu o reluare din apropiere, şi a readus speranţa în tabăra Islandei, dar totul s-a terminat în minutul 59, când Giroud a reuşit dubla.

În ciuda rezultatului de pe tabelă, spiritul războinic al islandezilor nu a cedat şi Bjarnason a punctat şi el spre final. Franţa – Islanda s-a terminat 5-2 şi oamenii lui Didier Deschamps încep să viseze la câştigarea trofeului.

Franţa se pregăteşte acum de semifinala cu Germania, joi, ora 22.00 (LIVE pe Dolce Sport 1 şi PRO TV), în timp ce miercuri, de la aceeaşi oră, se va disputa prima semifinală, cea dintre Portugalia şi Ţara Galilor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version