Naţionala de fotbal a României a debutat cu o înfrângere la Euro 2016, 1-2 cu Franţa, la Paris, la capătul unui meci în care ne-am bătut în multe momente de la egal la egal cu una dintre formaţiile cotate cu şanse reale la câştigarea competiţiei.

stancu

Susţinuţi de peste 70.000 de francezi, oamenii lui Deschamps nu au intrat tocmai bine în meci, prima mare ocazie aparţinând echipei noastre. În minutul 4, Bogdan Stancu a avut posibilitatea să scrie istorie, dar a reluat slab din 6 metri şi Hugo Lloris a respins in extremis. Răspunsul francezilor a venit abia în minutul 14. Sagna a scăpat bine pe dreapta, a trimis în faţa porţii, Chiricheş a respins neconvingător, mingea a sărit la Griezmann şi atacantul gazdelor a reluat cu capul în bară.

Încet, dar sigur, francezii au pus stăpânire pe joc, dar gazdele au atacat fără idei. Doar acelaşi Griezmann, în minutul 36, ne-a dat emoţii când a şutat puţin pe lângă poarta lui Tătăruşanu.

A doua repriză a început cam ca prima. Din nou cu Bogdan Stancu şi din nou cu o ocazie uriaşă ratată de atacantul echipei noastre. Acelaşi Tătăruşanu a avut apoi două intervenţii excelente la şuturile lui Giroud şi Pogba.

Franţa a deschis scorul în minutul 58. Oamenii lui Deschamps au aruncat un balon la bătaie, Tătăruşanu a ieşit slab pe centrare şi Giroud a deviat balonul cu capul în plasă.

Din fericire, echipa noastră nu a căzut moral şi a reuşit să egaleze după numai opt minute. Stanciu a fost agăţat în careu de Evra, iar Bogdan Stancu a transformat cu sânge rece penaltiul acordat de ungurul Viktor Kassai.

Aproape o jumătate de oră au alergat francezii după golul victoriei. Fără idei, gazdele s-au apropiat rar de poarta lui Tătăruşanu, însă, în cele din urmă, valoarea individuală a făcut diferenţa. Payet a încheiat meciul în minutul 89, cu un şut fenomenal, de la 20 de metri, direct în vinclul porţii apărate de goalkeeperul Fiorentinei.

Franţa – România s-a încheiat 2-1, la capătul unui meci în care echipa noastră a arătat că poate emite pretenţii măcar la o calificare în optimile de finală.

Franţa – România 2-1.

Au marcat: Giroud (’58), Payet (’89)/ Bogdan Stancu (’66).

Franţa: Hugo Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kante, Matuidi, Pogba (Martial ’77) – Payet (Sissoko ’90), Giroud, Griezmann (Coman ’66).

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Dragoş Grigore – Hoban, Pintilii – Adi Popa (Torje ’82), Stanciu (Chipciu ’72), Bogdan Stancu – Andone (Alibec ’61).

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version