Naţionala de fotbal a Franţei s-a calificat, joi, în finala Campionatului European pe care îl găzduieşte, după ce a trecut, cu 2-0, de echipa Germaniei, în semifinale.

franta

Susţinuţi de aproape 60.000 de francezi fanatici, elevii lui Didier Deschamps au început meciul în forţă şi au încercat să pună sub presiunea şubreda apărare germană lipsită de aportul lui Hummels şi Khedira.

Totuşi, nemţii au rezistat eroic un sfert de oră şi apoi au început să pună stăpânire pe joc. Au fost multe momente în care Franţa nici nu a reuşit să treacă de centrul terenului, însă trupa lui Deschamps s-a apărat excelent, astfel că ocaziile nemţilor au fost rare.

Şi când lumea le era mai dragă nemţilor, a ieşit la rampă, în sens negativ, tocmai căpitanul Bastian Schweinsteiger care a comis un henţ aiurea în propria suprafaţă de careu.

Griezmann a transformat cu siguranţă penaltiul acordat de Nicola Rizzoli şi a deschis scorul într-un moment ideal pentru Franţa, chiar în ultima fază a primei reprize.

În repriza a doua s-a jucat aproape numai în jumătatea Franţei, de altfel Germania încheind meciul cu o posesie de 65%. Chiar şi aşa, mingea nu a vrut să intre decât în poarta nemţilor, din nou. Pentru că acelaşi Griezmann a fructificat cu multă şansă un contraatac şi a stabilit scorul final, 2-0 pentru gazde, în minutul 72.

Ca şi la prima reuşită, Germania a fost trădată din nou de defensivă. După contraatacul francez, gazdele au rămas sus, în pressing, iar puştiul Joshua Kimmich a cedat şi a pasat aiurea înapoi. Neuer a respins şi el greşit şi Griezmann a împins balonul în plasă.

Nici introducerea lui Gotze, mult prea puţin utilizat la acest turneu final, şi nici cea a lui Leroy Sane, fotbalist considerat mare speranţă a Germaniei, nu a schimbat soarta în favoarea oamenilor lui Low.

Franţa se impune, cu 2-0, şi se pregăteşte pentru marea finală cu Portugalia de duminică, de pe Stade de France.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version