După ce a dat piept în optimi cu Spania, în aşa numita “finală din optimi”, selecţionala de fotbal a Italiei are parte de o nouă “finală” în sferturile de finală ale Campionatului European din Franţa.

Nemtii trebuie sa transpire din greu pentru a trece de Italia
Nemtii trebuie sa transpire din greu pentru a trece de Italia

Pentru că Squadra Azzura întâlneşte sâmbătă (22.00, LIVE pe PRO TV şi Dolce Sport 1) echipa Germaniei, într-unul dintre cele mai aşteptate meciuri de la acest turneu final.

Teoretic, Germania este favorită, mai ales că nemţii sunt ambiţionaţi de palmaresul negativ pe care îl au cu Italia. Cele două formaţii s-au mai întâlnit de opt ori până acum la un turneu final de Campionat European, iar Germania nu a reuşit să se impună niciodată.

Mai mult, nemţii s-au impus în doar opt dintre cele 33 de meciuri directe, italienii având de aproape două ori mai multe victorii.

Germania este avantajată şi de numeroasele absenţe din tabăra adversă, în condiţiile în care linia mediană a Squadrei Azzura este în piuneze. Thiago Motta este suspendat, iar Daniele De Rossi şi Antonio Candreva sunt accidentaţi.

Totuşi, Italia a dovedit până acum la acest turneu final că este o echipă dispusă la sacrificii. Italienii şi-au cam alergat adversarii, iar de aici a venit şi traseul aproape impecabil. Trupa lui Conte, excelent aşezată pe teren, nu a luat gol cu Belgia, Suedia şi Spania, dar nici nu a oferit prea multe momente favorabile adversarilor.

Singura sincopă a Squadrei Azzura a fost cu Irlanda, meci prea puţin edificator pentru că Italia era deja sigură de locul 1 în grupă şi a folosit numeroase rezerve.

Nici Germania nu a avut mari probleme până acum, dar trupa lui Low a arătat o lipsă de eficienţă îngrijorătoare mai ales în condiţiile în care este greu de crezut că nemţii îşi vor crea la fel de multe ocazii precum în meciurile cu Slovacia (3 goluri din 15 şuturi spre poartă) sau Irlanda de Nord (un gol din 21 de şuturi spre poartă).

Până acum, Portugalia şi Ţara Galilor s-au calificat în semifinalele Campionatului European, ultimul sfert de finală fiind meciul dintre Islanda şi Franţa, de duminică seara.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version