Selecţionata de fotbal a Portugaliei s-a calificat, miercuri, în finala Campionatului European din Franţa, după ce a trecut, cu 2-0, de Ţara Galilor.

por

Cum era de aşteptat, disputa a fost tranşată de mult râvnitul duel dintre vedetele lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale.

Iar plusul de experienţă, dar şi aportul mult mai convingător al colegilor, a făcut diferenţa în favoarea lui Cristiano Ronaldo. Atacantul portughez a deschis scorul în minutul 50, cu o superbă lovitură cu capul, şi a pasat decisiv la golul lui Nani de 2-0, din minutul 53.

Mai mult, Portugalia a ratat şi alte ocazii importante, profitând de cele două mari absenţe din tabăra galezilor. Fără Aaron Ramsey, liderul liniei mediene, şi Ben Davies, stâlpul apărării, zidul ridicat de Coleman în faţa porţii lui Hennessey a părut plin de găuri tocmai bune de valorificat de viteziştii Cristiano Ronaldo şi Nani.

De partea cealaltă, Bale a vrut multe, s-a zbătut mult, dar nu a reuşit să pună în pericol poarta lui Rui Patricio decât prin intermediul unor şuturi de la distanţă respinse fără probleme de goalkeeperul portughez.

În cele din urmă Portugalia s-a impus, cu 2-0, şi s-a calificat pentru a doua oară în finala unui turneu final de Campionat European, după turneul pe care l-a şi găzduit în 2004 şi în care a pierdut ultimul act, 0-1 cu Grecia.

De această dată, trupa lui Fernando Santos înfruntă pe Germania sau Franţa într-o finală în care misiunea lusitanilor este mult mai dificilă decât se anunţa a fi înaintea finalei din 2004.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version