Duminică seara s-a încheiat o nouă ediţie a Campionatului European de fotbal, Portugalia impunându-se cu 1-0, după prelungiri, în marea finală disputată împotriva Franţei.

sursa foto goal.com
sursa foto goal.com

Şi, dacă în ultimul act al competiţiei trebuia să existe o învingătoare, în ceea ce priveşte stabilirea echipei campionatului situaţia s-a încheiat la egalitate. Pentru că Franţa şi Portugalia au câte trei fotbalişti în echipa Campionatului European.

Franţa a avut unul dintre cele mai bune atacuri de la acest turneu final, în special graţie celor cinci goluri marcate în semifinala cu Islanda. Iar forţa ofensivă a Cocoşilor Galici a făcut ca Antoine Griezmann şi Dimitri Payet să prindă echipa turneului final.

Deşi multă lume îl va ţine minte pentru intervenţia care l-a scos din joc pe Cristiano Ronaldo în finala cu Portugalia, Payet a impresionat mai ales în faza grupelor, graţie golurilor spectaculoase înscrise cu România şi Albania.

Antoine Griezmann nu putea lipsi din echipa campionatului în condiţiile în care vorbim despre golgeterul turneului final, cu şase reuşită, un golgeter care şi-a trecut în cont şi două pase decisive.

Alături de Payet şi Griezmann, Franţa îl are în echipa campionatului şi pe portarul Hugo Lloris, goalkeeper care a făcut minuni în mai multe meciuri, dar mai ales în semifinala cu Germania.

Portugalia îi are în echipa campionatului pe Cristiano Ronaldo, fotbalist care practic a cărat echipa în cârcă până la finală, dar şi Pepe, omul ultimului act când a avut 12 intervenţii decisive împotriva Franţei.

În plus, Portugalia îl are în echipa campionatului şi pe puştiul-minune, Renato Sanches, marea speranţă a lui Bayern Munchen. Deşi nu a impresionat în finală, Renato Sanches a făcut meciuri memorabile la turneul final, în special împotriva Poloniei, şi a demonstrat că în naţionala Portugaliei va exista viaţă şi după retragerea lui Cristiano Ronaldo.

Ţara Galilor, Germania şi Italia completează cu jucători echipa campionatului după cum urmează: galezii îi dau pe Gareth Bale, de departe omul lor numărul 1, dar şi pe Aaron Ramsey, un fotbalist care asigură liniştea în zona mediană a terenului; Germania îi dă pe Jerome Boateng, decisiv în momentele în care nu îşi pierde capul, şi pe scenaristul Toni Kroos, fotbalist care declanşează mai toate atacurile periculoase ale nemţilor; Italia vine cu Leonardo Bonucci, fotbalist care a demonstrat, mai ales împotriva Belgiei, că poate aduce un plus uriaş inclusiv pe faza de atac.

Echipa ediţiei din acest an a Campionatului European îi cuprinde pe Hugo Lloris – Boateng, Bonucci, Pepe – Renato Sanches, Kroos, Ramsey, Payet – Griezmann, Cristiano Ronaldo, Bale.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version