Autorităţile italiene sunt în alertă maximă, după ce un hotel din regiunea Abruzzo a fost luat pe sus de o avalanşă, iar apoi îngropat în mormane de zăpadă de cel puţin patru metri înălţime.

1484815338-fetus

Hotelul Rigopiano, aflat în Parcul Naţional Gran Sasso, la o altitudine de circa 1.200 de metri, a fost dislocat de o avalanşă produsă de cele patru cutremure de peste 5 grade pe scara Richter care au lovit miercuri Italia.

Hotelul s-a deplasat cu cel puţin 10 metri mai la vale şi a fost îngropat în mormane de zăpadă. Autorităţile italiene au intervenit cu absolut toate forţele disponibile în zonă, dar deocamdată extragerea persoanelor prinse în clădire se face cu mare dificultate din cauza zăpezii abundente.

Oficial, la momentul în care s-a produs tragedia erau 28 de persoane în hotel, 20 de turişti şi opt membri ai staff-ului. Deocamdată forţele de ordine au reuşit să scoată doar opt persoane din hotelul înzăpezite. Din păcate cel puţin două dintre persoanele respective au murit, celelalte şase fiind rănite grav. Încă 20 de persoane sunt date dispărute, dar autorităţile nu exclud ca acest număr să fie mai mare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version