Deși Donald Trump se lăuda că va ridica un zid la granița cu Mexicul, iar americanii se amuzau pe seama problemelor avute de Europa cu migranții, iată că și Statele Unite sunt lovite drastic de acest fenomen.

Chemate să verifice un camion oprit în parcarea unui supermarket din orașul texan San Antonio, forțele de ordine au avut parte de imagini de coșmar.

Zeci de persoane rămăseseră închise în camionul respectiv, unde temperatura resimțită atingea 65 de grade Celsius. Erau inclusiv copii mici, de 2 sau 3 ani.

Polițiștii au stabilit că persoanele respective au fost victime ale traficanților de persoane. Din păcate, cel puțin nouă dintre migranți erau morți, iar alți 30 au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență.

Polițiștii au reținut șoferul camionului, un bărbat de 60 de ani, din Florida, dar consideră că acesta este doar o mică piesă din puzzle. De altfel, după ce au urmărit înregistrările de pe camerele video din zonă, oamenii legii au stabilit că, în weekend, mai multe mașini au oprit în apropierea camionului și au triat din migranți, luându-i pe cei care au rămas în forță.

Greg Abbott, guvernatorul statului Texas, a precizat că “vorbim în acest moment despre o tragedie bulversantă”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version