Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Ger în toată ţara / Temperaturile coboară până la -20 de grade Celsius / JUSTIȚIE: DNA a pus sechestru pe averea lui Tăriceanu în dosarul șpăgii de 800.000 de dolari / ANRE: Consumatorii casnici pot încheia până la 30 iunie contracte pe piaţa concurenţială – proiect de ordin /

Breaking News:
 

A 32-a reuniune a Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor (CoD)

Luni și marți se desfășoară cea de-a 32-a reuniune a Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor (CoD), desfăşurată în sistem videoconferinţă, sub egida preşedinţiei române a Comunităţii Democraţiilor.


Reuniunea de lucru a Consiliului Guvernator va fi deschisă de ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu,  și va prilejui un schimb de opinii privind angajamentele multilaterale ale statelor membre în domeniul promovării principiilor Declaraţiei de la Varşovia, actul fondator al CoD, reiterând principiile Declaraţiei de la Bucureşti (http://www.mae.ro/node/52946), adoptată la 26 iunie 2020, cu ocazia reuniunii aniversare organizate de România pentru marcarea a 20 de ani de la fondarea Comunităţii Democraţiilor şi adoptarea Declaraţiei de la Varşovia, precizează MAE.

Totodată, reuniunea va aborda şi pregătirile pentru organizarea la Bucureşti, de către preşedinţia română a Comunităţii Democraţiilor, a celei de-a zecea reuniuni ministeriale a CoD, în luna iunie a anului 2021, mai arată sursa citată.

România asigură preşedinţia Comunităţii Democraţiilor în perioada septembrie 2019 – septembrie 2021, având ca principale obiective promovarea democraţiei pe plan global, facilitarea implicării tinerilor în procesele democratice, precum şi relaţia dintre procesele democratice şi tehnologia informaţiei.

Comunitatea Democraţiilor, înfiinţată în anul 2000 prin aderarea a 106 state la Declaraţia de la Varşovia, este cea mai amplă platformă de dezbatere şi schimb de experienţă pe tema democraţiei la nivel global.

Consiliul Guvernator, din care fac parte 29 de state, inclusiv România (din 2011), este principalul organ decizional al Comunităţii Democraţiilor, care se reuneşte, de regulă, de două ori pe an. România a găzduit cea de-a 31-a reuniune a Consiliului Guvernator al CoD, la Bucureşti, la 13 februarie 2020 (http://www.mae.ro/node/51639).

Cea de-a zecea reuniune ministerială a CoD era prevăzută să se desfăşoare pe 25 şi 26 iunie la Bucureşti, însă a fost reprogramată din cauza pandemiei de COVID-19. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv