Poliţia turcă anunţă marţi, pe surse, că a fost identificat autorul atacului terorist produs în noaptea de Anul Nou într-un local din Istanbul.

lakhe

Un bărbat îmbrăcat în costum de Moş Crăciun a intrat într-un club de noapte şi a tras în toată lumea, timp de şapte minute. Conform anchetatorilor s-au tras între 120 şi 180 de focuri. 39 de persoane au fost împuşcate mortal, iar 69 de persoane au fost rănite.

După mai multe zile de căutări, s-a stabilit că atacatorul a fost Lakhe Maşrapov, bărbat de 28 de ani de origine uigură, din Kârgâzstan. Maşrapov a fost dat în urmărire internaţională, iar forţele de ordine au dat publicităţii o înregistrare video cu acesta, înregistrare din Piaţa Taksim.

Din primele informaţii reiese că Maşrapov a intrat în Turcia din Siria, după o perioadă de doi ani în care a luptat în Siria pentru Stat Islamic.

De asemenea, există informaţii care arată că Maşrapov ar fi intrat în Turcia împreună cu soţia sa şi cei doi copii. De altfel, se pare că rudele bărbatului au fost deja reţinute în legătură cu atacul din noaptea de Anul Nou.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version