Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, și-a retras partidul din ALDE Europa, înainte de a fi exclus din partidul european al liberalilor și democraților.

„ALDE România a decis retragerea din ALDE european. Decizia a fost comunicată oficial ALDE European”, a anunțat partidul lui Tăriceanu.

Eșecurile se țin lanț de ALDE din România, după atacurile repetate ale lui Tăriceanu la adresa Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Astfel, ALDE marca Tăriceanu a ratat intrarea în Parlamentul european, obținând numai 4,1% la alegerile din 26 mai.

Mai mult, Comisia juridică a Senatului a emis raportul necesar votului în plen asupra cererii DNA de încuviințare a urmăririi penale a lui tăriceanu, acuzat că a luat mită 800.000 de dolari în dosarul Microsoft, pe vremea când era prim-ministrul. Votul final urmează să fie dat în plenul Senatului săptămâna viitoare.

Liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt a participat la ultimul miting de campanie al Alianţei USR-PLUS înainte de europarlamentare. El a declarat că Europa este una a valorilor precum democraţia, libertatea, respectarea drepturilor cetăţenilor, a statului de drept şi a luptei anticorupţiei, valori care sunt în antiteză cu actualul Guvern PSD-ALDE. 

„Europa nu este doar o monedă. Europa este în primul rând o comunitate a valorilor umane şi a principiilor precum statul de drept, lupta anticorupţie. Şi cu siguranţă că atunci când această corupţie este făcută de oameni cu funcţii înalte în stat vor crede că pot schimba legislaţia ca să scape. Această Europă a valorilor este una diferită de cea a actualului Guvern al României, diferită de Europa lui Viktor Orban. Am fost ieri (joi – n.r.) la Budapesta. Din fericire m-au lăsat să plec. Astfel sunt aici. Va fi o Europă diferită de cea a lui Kaczyński din Polonia. E o Europă care va apăra pretutindeni democraţia şi statul de drept”, a adăugat Verhofstadt.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version