Opoziția a câștigat teren în SUA după alegerile parțiale, scrutin la care participarea a fost masivă, tinerii stând la cozi imense ca să intre la urne.
 
 
Democrații au reușit să câștige o majoritate confortabilă  în Camera Reprezentanților, controlată până acum de partidul președintelui Donald Trump.
 
Astfel, Camera reprezentanților are 207 democrați și 194 de republicani, din totalul de 435 de mandate.
 
În Senat, republicanii și-au majorat controlul cu 26 de locuri (în condițiile în care aveau nevoie de doar 23 pentru a avea majoritatea), obținând 51 de mandate, față de doar 43 ale democraților.

Nancy Pelosi, cea care va deveni probabil președinta Camerei, a spus că democrații vor ține sub control instituțional administrația Trump. Președintele american a felicitat-o deja.

Rezultatul acestei etape reprezintă, de fapt, debutul luptei pentru alegerile prezidențiale din 2020, când Trump țintește obținerea celui de-al doilea mandat.

În urmă cu 2 ani, în 8 noiembrie 2016, miliardarul din New York, Donald Trump, a fost ales să conducă SUA, el succedându-i la Casa Albă lui Barack Obama.

Cel puțin 38 de milioane de electori au votat în avans, în persoană sau prin mail, cu 40% mai mult față de 2014, potrivit cifrelor centralizate de profesorul Michael McDonald de la Universitatea din Florida, multe state permițând exercitarea acestui tip de vot.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version