Teribilul atentat terorist de la Paris din 13 noiembrie şi-a lăsat puternic amprenta asupra autorităţilor din toate ţările europene – şi nu numai -, astfel că reacţionează la cel mai mic semnal.

istanbul, bomba, atac terorist,
Bomba artizanală detonată în Istanbul a rănit 6 persoane

Marţi au aut loc alerte în 4 capitale, printre care şi Bucureştiul, însă numai la Intanbul a reuşit atentatul. O bombă artizanală a explodat în districtul Bayrampasa, în apropierea unei stații de metrou.

Cel puțin șase persoane au fost rănite, însă unele surse, citate de Reuters, spun că una dintre ele a murit.

Traficul a fost întrerupt pe întreaga rețea de metrou. Iniţial, autorităţile au spus că explozia a avut loc la un transformator electric de la metrou.

Posturile de televiziune turce au difuzat imagini cu numeroase ambulanțe sosind la fața locului și cu pasagerii din stația de metrou care se îndepărtau alergând de la locul exploziei.

bomba, atac terorist, istanbul
captură video de la B1TV

Ulterior, Atilla Aydiner, primarul districtului Bayrampasa, a declarat că deflagraţia a fost provocată de o bombă, la intrarea într-o staţie de metrou.

Bulgaria: Dispozitiv exploziv descoperit pe aeroportul din Sofia

Alertă cu bomba a fost şi în Bulgaria: terminalul 1 al aeroportului din Sofia a fost evacuat şi închis după ce un dispozitiv exploziv a fost descoperit într-un autovehicul aflat în parcarea aeroportului, a precizat Ministerul de Interne bulgar.

“Un dispozitiv exploziv a fost descoperit într-o furgonetă”, a declarat şi purtătorul de cuvânt al aeroportului din Sofia, Daniela Veleva.

Ulterior, directorul aeroportului a negat descoperirea vreunui dispozitiv artizanal.

Potrivit BTA, o persoană a anunţat la numărul european de urgenţă că este posibil ca un dispozitiv exploziv să fie amplasat într-un minibus cu număr de înmatriculare străin, aflat în parcarea de la terminal. Mai multe echipe ale Unităţii specializate pentru combaterea terorismului au fost trimise la faţa locului pentru a verifica zona. Chiar dacă terminalul a rămas închis, nu a fost anulat niciun zbor.

Marea Britanie: Sute de oameni, evacuaţi de lângă Turnul Londrei

Mai multe birouri au fost evacuate din clădirile situate pe o stradă care leagă cele două maluri ale Tamisei prin Tower Bridge, deci aproape de Turnul Londrei.

Potrivit poliţiei metropolitane, alarma a fost dată după descoperirea unui pachet suspect într-o galerie comercială din zonă. Unele publicaţii britanice vorbesc despre sute de evacuări, poliţia londoneză însă nu spune decât că au fost evacuări în zonă, fără să dea un număr al persoanelor evacuate.

România: Tentativă de atac, dejucată în Târgu Secuiesc

Un român de etnie maghiară, membru al formaţiunii extremiste ”Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria, a fost reţinut de procurorii DIICOT sub acuzaţia că a intenţionat să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat, la parada de Ziua Naţională organizată la Târgu Secuiesc. El a fost adus sub escortă la DIICOT Bucureşti.

Totodată, la parada militară din Piaţa Constituţiei din Bucureşti, o persoană a sunat la 112 şi a anunţat că un bărbat are o armă cu gaze şi se află în apropierea preşedintelui Klaus Iohannis. Bărbatul indicat a fost găsit, însă fără armă.

Pe de altă parte, o măsură preventivă de control a tuturor bucureştenilor veniţi să asiste la paradă a fost luată pentru prima dată de când se organizează astfel de defilări.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version