Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu / El este acuzat de luare de mită în formă continuată

Breaking News:
 

Update! DIICOT a dejucat o tentativă de atac terorist la Târgu Secuiesc!!!

DIICOT anunţă că a dejucat un atentat terorist în judeţul Covasna, la Târgu Secuiesc. Ofiţerii SRI au ridicat un suspect pe care îl monitorizau încă din luna august. Acesta face parte din gruparea numită „64 de Comitate”.

untitled
Comunicatul DIICOT în care vorbeşte despre Organizaţia teroristă “64 de Comitate” condusă de un maghiar extremist

Update 16.50: “Teroristul”, care se numește Beke Istvan Attila şi este cetățean român de etnie maghiară, a fost adus la Bucureşti, pentru a fi audiat la DIICOT – Structura Centrală.

Update 16.10. Bomba era formată din peste 400 de petarde de tipul 1, 2 şi 3 şi era programată să explodeze în timpul paradei militare de Ziua Naţională de la Târgu Secuiesc. Bomba, un dispozitiv artizanal, putea fi detonată de la distanţă.

teroristul

Update 15.55. Se constată că la noi nu mai este nevoie să vină musulmanii de la ISIS ca să pună bombe la adunări publice. Avem demenţii autohtoni. Organizaţia extremistă “64 de Comitate”, care de astăzi poate să fie catalogată teroristă, este alcătuită atât din cetăţeni unguri, cât şi din români de etnie maghiară.

teroristul 3

Ţelul Organizaţiei extremisto-teroristă “64 de Comitate” esta ca, prin violenţă, să destrame România iar Transilvania să se alipească Ungariei. Surse SRI afirmă că teroristul reţinut de DIICOT este cetăţean ungur.

teroristul 2

Comunicatul DIICOT

“La data de 01.12.2015, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  B. I. A., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale prev.de art.412 alin.2 rap.la art.397 alin.2 Cod penal și nerespectarea regimului materiilor explozive prev.de art.346 alin.1 Cod penal săvârșită în condițiile art.32 alin.1 lit.”o” din Legea nr.535/2004.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naționalist-extremistă ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva cetăţenilor români și a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului ”Ținut Secuiesc”, ca etapă a procesului ce vizează refacerea ”Ungariei Mari”, inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, și-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele și instrumentele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenționa să-l detoneze în public, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii D.I.I.C.O.T. cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Covasna şi Jandarmeriei Braşov.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.

18 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv