Capitala Greciei trece din nou prin momente delicate, după ce tineri rebeli au atacat în noaptea de duminică spre luni sediul Institutului Francez.

Clădirea respectivă a fost lovită în două rânduri. Mai întâi, tinerii au dat foc porţii Institutului, flăcările extinzându-se la două maşini parcate în apropiere. Imediat după ce pompierii au stins focul şi au părăsit locaţia, anarhiştii au lovit din nou.

De această dată ei au profitat de ocazie, au pătruns în curte, au spart un geam si au incendiat una dintre camerele Institutului, provocând pagube minore.

Deocamdată nu a fost reţinut niciun suspect, dar poliţia ateniană verifică mai multe grupuri de tineri anarhişti bănuite de atacarea unor bănci, a unor bancomate sau a unor maşini de poliţie.

De altfel, duminică dimineaţa, mai mulţi tineri mascaţi au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov incendiind o maşină a poliţiei. Atacurile sunt justificate de criza financiară, tinerii anarhişti dând vina pe creditorii externi pentru situaţia în care a ajuns Grecia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version