Dacă nu ies islamiştii sau jihadiştii la înaintare, grecii sunt în stare să şi-o facă cu mâna lor.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatv.net

Astfel, marţi dimineaţa, o bombă a explodat în faţa sediului Federaţiei Elene de Afaceri din Atena. Iar atacul terorist este pus pe seama unor grupuri greceşti de gherilă care s-au format după ce ţara a intrat într-o gravă criză economică.

Din fericire, bomba nu a produs victime, dar pagubele sunt importante, iar autorităţile vor să înăsprească regulile de siguranţă.

Asta mai ales pentru că acesta este primul atac de acest gen de când puterea a fost preluată de Alexis Tsipras, premier care reuşise să aducă un strop de linişte.

Conform presei locale, bomba a fost plasată într-un rucsac şi detonată în jurul orei 03.30. Cu circa 30 de minute înainte, un necunoscut i-a alerat pe reprezentanţii unui ziar local în legătură cu posibilitatea ca o bombă să explodeze într-o zonă importantă a oraşului.

Chiar dacă este primul astfel de atac de când puterea a fost preluată de Tsipras, Grecia este cunoscută pentru atacurile cu bombe artizanale şi sticle incendiare, mai ales după 2010, respectiv după ce autorităţile au fost obligate să ia primele măsuri de austeritate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version