12 persoane au murit şi 48 au fost rănite în urma unui atac terorist produs luni seara la un târg de Crăciun din Berlin.

merkel

Un terorist a pătruns cu un camion în mulţime lovind în plin zeci de persoane. Ulterior se spune că teroristul, care ar fi de origine pakistaneză, a fost reţinut de poliţişti, dar deocamdată rapoartele venite dinspre autorităţile germane sunt contradictorii.

Cei mai mulţi dintre liderii politici ai Germaniei şi chiar câteva nume grele din Europa o acuză pe Angela Merkel de comiterea acestui atac şi spun că Germania, ca şi celelalte ţări din Uniunea Europeană, trebuie să-şi schimbe politica faţă de imigranţi.

La aproape 24 de ore de la atacul de la Berlin, Angela Merkel a oferit prima reacţie. “Trebuie să presupunem că incidentul de la Berlin a fost un atac terorist. Acest eveniment de nedescris va fi pedepsit pe cât de sever permite legea. Acest act şi motivele sale vor fi clarificate. 12 oameni care se aflau printre noi ieri, care aşteptau cu nerăbdare Crăciunul şi care aveau planuri de Sărbători nu mai sunt printre noi. Este o faptă îngrozitoare, pe care nimeni nu o poate înţelege. Le-a luat viaţa. Mulţi oameni care sunt răniţi se luptă pentru viaţa lor şi se luptă pentru sănătate lor. Ar fi foarte dificil pentru noi să aflăm că fiinţa umană care a comis această faptă a venit în Germania pentru a cere refugiu şi azil. Ar fi îngrozitor pentru toţi germanii care sunt foarte activi, zi de zi, pentru a ajuta solicitanţii de azil şi refugiaţii. Ar fi dezgustător pentru ei, pentru cei care ajută oamenii care au venit în această ţară şi ne-au cerut ajutorul. Întreaga ţară este unită în doliu, alături de victime, în această perioadă dificilă. Vom găsi forţa de a continua să trăim împreună. Germania nu trebuie să traiască în frică. Ne dorim să trăim împreună cu toţi cei care vor să trăiască alături de noi în Germania”, a fost mesajul transmis de Angela Merkel.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version