Chestorul Bogdan Dospescu, şeful Poliţiei Române, a anunţat, joi, că s-au demarat procedurile pentru obţinerea extrădării lui Alin Şimota, fostul patron al echipei de fotbal Jiul Petroşani.

simota

Şimota s-a refugiat de aproximativ un an în Emiratele Arabe Unite, după ce magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au decis rejudecarea primului dosar penal în care a fost implicat Şimota şi au stabilit că acesta mai are de executat un rest de pedeapsă.

Este vorba despre dosarul în care afaceristul a fost găsit în conflict de interese în perioada 2008-2012, când era şi consilier judeţean şi a dat un contract de lucrări pe bani publici către una dintre firmele sale.

Iniţial, Judecătoria Deva a stabilit că Şimota a petrecut cei 2 ani de închisoare la care a fost condamnat în perioada în care a fost în arest preventiv. Tribunalul Hunedoara a revenit asupra deciziei şi a decis reîncarcerarea lui Şimota, dar între timp acesta a dispărut în Emiratele Arabe Unite.

Între timp, Şimota a mai luat 6 luni de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu şi este implicat şi într-un dosar al procurorilor DIICOT în care este acuzat de constituirea unui grup infracţionl organizat, evaziune fiscală şi delapidare.

Afaceristul a fost arestat în urmă cu o lună în Emirate, dar apoi eliberat sub supraveghere.

Iar mesajul chestorului Bogdan Dospescu, şeful Poliţiei Române, este că “în acest moment, prin Ministerul Justiţiei, s-a demarat procedura de extrădare, dar nu vă pot preciza acum care este forma de supraveghere în care se află în statul respectiv”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version