O catastrofă de mari proporţii s-a petrecut, sâmbătă dimineaţa, în Peninsula Sinai. Un avion cu peste 200 de persoane la bord s-a prăbuşit. Avionul Airbus-321 aparţinea companiei aviatice ruse “Kogalâmavia”.

MetroJet_N284AU_737

UPDATE: Echipele de salvare egiptene au reușit să scoată de sub resturile aparatului trupurile a cel puțin 100 de oameni, a anunțat un reprezentant al serviciilor de securitate egiptene, informează Reuters și TASS.

Președintele rus Vladimir Putin a decretat ziua de 1 noiembrie 2015 zi de doliu național în legătură cu accidentul aviatic produs în Egipt, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului. 

Avionul decolase din Sharm El Sheikh şi se deplasa către St. Petersburg (Rusia). Aeronava era plină cu turişti ruşi care se întorceau din vacanţă.

Anunţul prăbuşirii avionului a fost făcut cu întârziere, autorităţile bâlbâindu-se. În cele din urmă, însă, presa locală susţine că s-a descoperit aeronava prăbuşită.

Deocamdată nu se ştiu motivele pentru care avionul s-a prăbuşit, dar nu este exclus ca aeronava să fi fost lovită de o rachetă lansată de armatele ISIS. De asemenea, se vorbeşte şi despre o posibilă problemă tehnică.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version