În ultimul discurs susţinut ca preşedinte în faţa congresului de la Washington, Barack Obama a minimalizat acţiunile ISIS.

obama

Astfel, chiar dacă islamiştii sunt vinovaţi pentru cele mai mari atentate produse în ultimii ani, Barack Obama susţine că “ISIS nu este o ameninţare existenţială pentru SUA”.

Totuşi, Obama recunoaşte că “mase de luptători care stau în partea din spate a mașinilor de teren și spirite torturate care complotează în apartamente sau garaje sunt un pericol enorm pentru civili și trebuie să fie opriți”.

Alte ţinte abordate de Obama au fost provocările cu care se confruntă SUA şi noul mare proiect al americanilor.

“Indiferent cine va câştiga alegerile din acest an, trebuie să se gândească la următoarele lucruri: cum putem acorda tuturor o şansă în această economie nouă, cum putem face tehnologia să lucreze pentru noi, cum putem face politica să reflecte ce e mai bun în noi şi cum putem menţine siguranţa în SUA şi să conducem lumea în paralel”, a afirmat Barack Obama.

Preşedintele SUA susţine că noua mare provocare a americanilor este să găsească un leac pentru cancer, “un proiect cel puţin la fel de important ca cel al trimiterii unui om pe Lună”. Obama şi-a propus ca americanii să găsească un leac pentru cancer fiind extrem de afectat de moartea lui Beau Biden, fiul vicepreşedintelui Joe Biden. Beau Biden a murit anul trecut, la doar 46 de ani, din cauza unui cancer cerebral.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version