La doar câteva zile după ce Comisia Europeană a recomandat ţărilor din Uniunea Europeană să nu mai ia decizii unilaterale în criza refugiaţilor, ministrul de Interne al Austriei a anunţat că se intenţionează ridicarea de bariere la graniţa cu Slovenia.

2,w=650,c=0.bild

Johanna Mikl-Leitner, ministrul de Interne al Austriei, anunţă că barierele vor avea exclusiv rolul de a fluidiza traficul de migranţi. Autorităţile austriece dau asigurări că nu vor să închidă graniţele ţării sau să ridice garduri la graniţele cu Ungaria şi/ sau Slovenia.

“Cum siguranţă nu ne vom apuca să ridicăm garduri. Este o variantă ireală să ridicăm un gard de 700 de kilometri. Dar trebuie să fim pregătiţi să luăm măsuri structurale pentru a controla accesul migranţilor”, a fost mesajul transmis de ministrul de Interne al Austriei.

Autorităţile de la Viena se plâng că în Austria intră numai prin Slovenia între 3.000 şi 8.000 de imigranţi ilegali pe zi, Austria nu-şi permite să primească mai mulţi imigranţi pe zi, deşi se vehiculează un scenariu conform căruia ar urma să intre în Austria, prin Slovenia, chiar şi 12.000 de imigranţi pe zi.

Pe de altă parte, Germania a început să trieze imigranţii, 83 de persoane fiind îmbarcate în avioane şi trimise înapoi către ţările de origine pe motiv că ar fi imigranţi economici şi nu au primit azil. Iar liderii din Bavaria, zona cea mai afectată de fenomenul migraţiei din întreaga Germanie, au ameninţat că vor chema în judecată autorităţile de la Berlin pentru modul defectuos în care s-au ocupat de această problemă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version