Magistrații de la Judecătoria din Chișinău au decis, luni, să respingă contestația depusă de Traian Băsescu, fostul președinte al României, împotriva decretului prin care i se retrăgea cetățenia basarabeană.

Disperat să intre în cartea de istorie drept personajul care a reușit reunificarea României cu Republica Moldova, Băsescu a obținut oficial în noiembrie 2016 cetățenia basarabeană.

A depus jurământul alături de soția sa la Ambasada Republicii Moldova la București și a început să viseze la un fotoliu de parlamentar la Chișinău sau chiar la cea mai importantă funcție din Republica Moldova, aceea de președinte.

S-a bucurat însă pentru doar câteva luni de cetățenia basarabeană. Cum a ajuns președinte, Igor Dodon, un apropiat al Moscovei, l-a acuzat pe Băsescu de subminare și a semnat un decret prin care îi retrăgea cetățenia basarabeană lui Băsescu.

Dodon a invocat nereguli de procedură, dar fostul președinte al României a contestat în instanță decretul respectiv.

Din păcate, luni, magistrații de la Judecătoria din Chișinău i-au respins contestația lui Băsescu. Este doar prima decizie, fostul președinte al României având la dispoziție 30 de zile pentru a contesta această decizie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version