Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat creşterea voluntară cu 200 de lei, scutită de taxe, a salariului minim / PARLAMENT: Legea offshore a primit votul final la Camera Deputaților și merge la promulgare la Iohannis

Breaking News:

CE: Instrumentul SURE în valoare de 100 de miliarde de euro, activat

Comisia Europeană (CE) salută activarea instrumentului SURE, care va oferi sprijin financiar de până la 100 de miliarde de euro, pentru protejarea locurilor de muncă și a lucrătorilor afectați de pandemia de coronavirus. WEste vorba despre împrumuturi pe care UE le va acorda statelor membre, în condiții avantajoase.

Activarea survine ca urmare a finalizării procedurilor naționale de aprobare și a semnăturilor necesare, din partea tuturor statelor membre, care prevăd acorduri de garantare cu Comisia, în valoare totală de 25 de miliarde de euro.

„Angajamentul voluntar privind garanțiile reprezintă o expresie importantă a solidarității în fața unei crize fără precedent. Aceste garanții sunt necesare pentru a spori volumul împrumuturilor care pot fi acordate statelor membre, protejând, în același timp, ratingul de credit superior al Uniunii și poziția sa puternică pe piețele internaționale de capital”, arată Executivul comunitar, într-un comunicat.

Comisia a prezentat deja Consiliului propuneri de decizii de acordare a unui sprijin financiar în valoare de 87,3 miliarde de euro unui număr de 16 state membre, prin intermediul instrumentului SURE. Odată ce Consiliul va adopta aceste propuneri, ajutorul va lua forma unor împrumuturi pe care UE le va acorda statelor membre în condiții avantajoase.

„Aceste împrumuturi vor ajuta statele membre să abordeze creșterea bruscă a cheltuielilor publice necesare pentru a menține locurile de muncă în contextul crizei pandemice. Mai precis, acestea vor ajuta statele membre să își acopere costurile legate în mod direct de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic, precum și de alte măsuri similare puse în aplicare ca răspuns la pandemia de coronavirus, în special pentru lucrătorii care desfășoară o activitate independentă. Ca activitate auxiliară, SURE ar putea finanța, de asemenea, unele măsuri legate de sănătate, în special la locul de muncă, menite să asigure o revenire în siguranță la o activitate economică normală”, se precizează în comunicatul CE.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv