Familia Regală a României a anunţat, marţi, decesul celui care a fost Regele Mihai I al României.

În vârstă de 96 de ani şi afectat de grave probleme medicale, cel care a fost Regele Mihai I s-a retras din viaţa publică în urmă cu aproximativ un an şi jumătate.

A încetat din viaţă la reşedinţa sa din Elveţia. Trupul neînsufleţit va fi adus miercuri, 13 decembrie, în ţară, urmând a fi depus la Palatul Peleş din Sinaia.

Joi, 14 decembrie, trupul neînsufleţit va fi depus în sala tronului de la Palatul Regal din Bucureşti, iar sâmbătă, 16 decembrie, va avea loc înmormântarea, la Curtea de Argeş.

Regele Mihai I ar urma să fie înmormântat alături de soţia sa, Regina Ana.

Implicat în mai multe scandaluri în ultima perioadă, Principele Nicolae a oferit prima reacţie după decesul bunicului său.

Acesta a scris pe un site de socializare că “va fi un doliu care va lăsa România fără lacrimi. Majestate, drum lin!”. Principele Nicolae a anunţat că va participa la înmormântarea Regelui Mihai, chiar dacă nu va fi primit cum se cuvine de ceilalţi membri ai familiei regale.

După moartea Regelui Mihai urmează să se stabilească şi cine va prelua şefia Familiei Regale. Prima moştenitoare ar urma să fie principesa Margareta.

Conform articolului 8 din Statutul complet al Casei Regale a României, promulgat prin semnătura Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României din 30 decembrie 2007, “în cazul unei viitoare femei Şef al Casei Regale a României, consortul său (n.r. – în acest caz Principele Radu) va primi titlul de “Alteţa Sa Regală Principele Consort al României”.

Deşi el a considerat întotdeauna că discuţiile despre bani trebuie să rămână tabu, în urma regelui Mihai rămâne o avere estimată la 60 de milioane de euro, care ar urma să fie împărţită între urmaşii săi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version