Cel mai recent bilanț al incendiilor devastatoare de vegetație din California se ridică la 48 de morți, după ce autoritățile au identificat, marți, alte șase persoane decedate în orașul Paradise din nordul statului american,  relatează agențiile de știri.

Anunțul a fost făcut de șeriful Kory Honea din regiunea Butte.  Cele șase persoane au murit după ce au rămas blocate în casa incendiată.

Incendiul din zona Camp Creek este considerat cel mai grav din istoria Californiei, după ce a izbucnit în urmă cu 5 zile, joia trecută, la poalele munţilor Sierra, la 280 de kilometri nord de San Francisco, distrugând peste 7.000 de case și alte clădiri. 

Reprezentanții pompierilor au anunțat că incendiul este controlat în proporție de doar 30%.

Un alt incendiu de vegetație, izbucnit în sudul statului american, în zona Woolsey, a provocat moartea a două persoane și a produs daune materiale majore în orașul Malibu. Incendiul se întinde pe o suprafață de aproximativ 39.000 de hectare și este controlat în proporție de 35%. 

Președintele american Donald Trump a lăudat serviciile de intervenție și „curajul acestora incredibil în fața pericolului”. 

„Regretăm viețile pierdute și ne rugăm pentru victime, au fost mai multe victime decât s-ar fi gândit oricine”, a declarat Trump.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version