Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare / ACTUALITATE: Vremea se răcește semnificativ, la 12 grade Celsius / Ploi și vânt puternic în toată țara / Lapoviță și ninsoare la munte / 

Breaking News:
 

Cel puţin şapte morţi în urma unui teribil cutremur produs în Taiwan

Un cutremur puternic, de 6,4 grade pe scara Richter, s-a produs sâmbătă dimineaţa în Taiwan.

mdf12391

Seismul s-a produs la o adâncime de numai 25 de kilometri, iar epicentrul a fost localizat în sudul Taiwanului, la 27 de kilometri de oraşul Pingtung.

De altfel, Pingtung, alături de Tainan şi Yujing, a fost printre cele mai afectate oraşe. În total aproape 100 de clădiri s-au prăbuşit, inclusiv un bloc cu 17 etaje.

Bilanţul provizoriu este unul cutremurător. Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa, iar peste 400 au fost grav rănite. Încă aproape 100 de persoane sunt date dispărute, iar circa 400.000 de persoane sunt afectate din cauza opririi alimentării cu apă potabilă.

Taiwan este o ţară afectată constant de cutremure. În ultima sută de ani s-au produs nu mai puţin de 48 de seisme care s-au soldat cu pierderi de vieţi omeneşti.

Cel mai grav cutremur din istoria recentă a Taiwanului s-a produs în 1999. A avut 7,7 grade pe scara Richter şi s-a soldat cu 2.415 morţi şi 11.305 răniţi. Pagubele produse de seismul respectiv s-au ridicat la peste 10 miliarde de dolari.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv