Consiliul Naţional al Comisarilor de Poliţie a dat publicităţii mai multe statistici în legătură cu infracţiunile comise de cetăţenii străini pe teritoriul Marii Britanii.

royal_courts_justice_nw030809_3

Iar acestea, citate de rfi.ro, arată că românii sunt cei mai mari infractori din Londra. 7.390 de cetăţeni ai altor state UE au primit condamnări anul trecut pentru infracţiuni comise la Londra, iar aproximativ un sfert dintre aceştia, 1.891, sunt români.

Doar polonezii se bat în condamnări cu noi la Londra, 1.602 polonezi fiind condamnaţi anul trecut de magistraţi din capitala Angliei. Ceilalţi sunt departe. Lituanienii au fost condamnaţi pentru 790 de infracţiuni, irlandezii pentru 716, iar portughezii pentru 509.

Imaginea României la Londra putem spune că este una teribilă, în condiţiile în care statisticile arătau şi că aproximativ unul din patru cerşetori de pe străzile capitalei Angliei este cetăţean român.

Totuşi, trebuie precizat că la nivel naţional, pe întreaga suprafaţă a Angliei, polonezii sunt mai infractori decât noi. Ei au primit anul trecut 10.300 de condamnări, din 37.079 infracţiuni comise de cetăţeni proveniţi din alte state UE.

Doar 6.249 de români au fost condamnaţi pentru infracţiuni comise în Anglia, cifră care ne asigură un loc 2 în clasamentul general. Podiumul este completat de irlandezi, 5.164 de condamnări, la mare luptă cu lituanienii, 4.557 de condamnări.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version