China a lansat o metodă inedită de a revigora turismul, după pandemia de COVID-19: îi scutește de viză pe cetăţenii din Franţa, Germania, Italia, Olanda şi Spania, începândde la 1 decembrie acest an și până la 30 noiembrie 2024.

Astfel, cetăţenii din aceste ţări care vor intra în China pentru afaceri, turism, pentru a vizita rude sau prieteni sau pur şi simplu se vor aflat în tranzit pentru nu mai mult de 15 zile nu vor avea nevoie de viză, a declarat vineri un purtător de cuvânt al MAE chinez.

Mai devreme în această lună, China şi-a extins regimul de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii în tranzit la 54 de ţări, pentru a include şi Norvegia.

Beijing

În iulie, Beijingul a reluat politica de a ridica obligativitatea vizelor pentru o perioadă de 15 zile pentru cetăţenii din Singapore şi Brunei, iar în august, a renunţat la obligativitatea testelor COVID-19 pentru toţi călătorii.

Autoritatea de reglementare în domeniul aviaţiei din China a anunţat în octombrie că vor exista 16.680 de zboruri săptămânale în următoarele cinci luni, zborurile de pasageri urmând să ajungă la 71% din cele de acum patru ani.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version