Cinci membri ai unei familii de români stabilite în Gelsenkirchen, Germania, au fost expulzați pe motiv că nu au putut demonstra că ocupă un loc de muncă stabil.

Decizia este una rară, în condițiile în care membrii statelor UE dețin, în principiu, dreptul de a circula liber în țările Uniunii Europene și de a rămâne în orice alt stat membru al UE.

Totuși, sunt cazuri în care se poate pierde dreptul la liberă circulație, cum este cazul celor cinci români expulzați din Germania.

Cei cinci au avut suficient timp la dispoziție pentru a arăta că dețin locuri de muncă stabile, dar nu au respectat aceste solicitări. Mai mult, existau indicii conform cărora cel puțin unul dintre români ar putea fi acuzat de fraudă comercială, respectiv că vindea produse contrafăcute.

Autoritățile locale susțin că expulzarea s-a făcut fără probleme și că, pe lângă drept la muncă, cetățenii ce riscă să fie expulzați trebuie să mai arate că au suficiente resurse pentru a se întreține și, eventual, asigurare de sănătate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version