Aflat într-o vizită oficială în Bulgaria, premierul Dacian Cioloș și-a exprimat speranța, miercuri, ca gazoductul pe sub dunăre, pentru construirea căruia s-a semnat contractul în urmă cu câteva zile, va fi gata în câteva luni.

ciolos, boiko borisov, bulgaria

“Sperăm noi, conform contractului, ca în câteva luni de zile, oricum până la sfârşitul toamnei, să avem finalizată această lucrare, un element esenţial pentru a putea crea o reţea de distribuţie şi de transport de gaze comună în regiune”, a spus Dacian Cioloş, în conferinţa de presă comună susţinută la sediul Executivului de la Sofia împreună cu omologul său Boiko Borisov.

La rândul său, Borisov a declarat că execuţia lucrării va fi monitorizată, amintind că “ani la rând au fost nişte piedici în faţa construirii acestui interconectorstuia şi termenul este ca în două, trei luni să fie gata de a fi exploatat”.

La începutul lunii aprilie, companiile Bulgartransgaz şi Transgaz au semnat un contract pentru construirea unei conducte de gaz prin Dunăre. Lucrările vor fi efectuate de companiile INSPET, HABAU PPS Pipeline Systems şi HABAU.

Gazoductul ar urma să aibă lungimea de 2,1 kilometri şi capacitatea anuală de 1,5 miliarde de metri cubi.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version