Premierul Dacian Cioloş se află în aceste zile într-o vizită oficială în Republica Moldova.

ciolos 3

Cioloş urmează să se întâlnească cu mai toţi liderii importanţi ai Republicii Moldova şi este însoţit de vicepremierul Vasile Dîncu, de Victor Grigorescu, ministru al Dezvoltării Regionale, de Anca Dragu, ministrul Finanţelor, de Raluca Prună, ministrul Justiţiei, de Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, şi de Maria Ligor, ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

Delegaţiile României şi Republicii Moldova s-au întâlnit joi la sediul Reşedinţei de Stat de la Chişinău, iar înainte de întrevederea respectivă, Dacian Cioloş a precizat că “obiectivul Guvernului de la Bucureşti este îmbunătăţirea situaţiei cetăţenilor din Republica Moldova. De aceea susţinem nemijlocit reformele pe care Republica Moldova a decis să le facă”.

Pe de altă parte, Cioloş a confirmat că, miercuri, Republica Moldova a încasat prima tranşă, în valoare de 60 de milioane de euro, din asistenţa financiară rambursabilă acordată de România Republicii Moldova.

Vorbim despre o asistenţă financiară în sumă de 150 de milioane de euro şi care a fost ratificată prin Legea nr. 91/6 mai 2016.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version