Ploile torențiale din ultiele zile au provocat noi inundații miercuri în Franța, înconjurând cu apă celebrul castel Chambord, în Austria și în sudul Germaniei, unde a fost decretată stare de urgență în două districte bavareze, potrivit AFP, citată de Agerpres.

hollande-inundatii franta
sursă foto e nationalro

Echipele de intervenție acționează în două departamente aflate la circa 100 de kilometri de Paris, pentru care s-a lansat o avertizare Cod Roșu de inundații.

În câteva zile au avut loc 8.000 de intervenții ale pompierilor francezi.

Centrul orașului Nemours (centru), situat în sudul Parisului, era în curs de evacuare din cauza unei creșteri excepționale a nivelului râului Loing, un afluent al Senei.

În departamentul Loiret a căzut în trei zile o cantitate de apă echivalentă cu o lună și jumătate de precipitații, iar castelul Chambord, vizitat anual de un număr mare de turiști, era izolat miercuri seară în mijlocul apelor. Elevii din această regiune nu vor merge la școală joi.

La Paris, o parte din străzile de pe marginea Senei au fost închise iar nivelul râului ar putea atinge 5 metri în cursul serii. Sena atinsese deja 4,34 metri la ora 15:00. În timpul inundațiilor din 1910, care sunt referință de peste un secol, apele au atins 8,62 metri.

Turneul de la Roland Garos, afectat

Ploile au perturbat și atmosfera turneului de la Roland Garros, singurul turneu de tenis care nu dispune de protecție împotriva precipitațiilor.

Jucătorii și-au exprimat nemulțumirea față de întreruperile repetate ale meciurilor.

“Terenul nu a fost bun, iar mingile erau îmbibate de apă. Nu m-am simțit în siguranță pe teren. Mi-a fost teamă că mă rănesc”, a declarat marți Simona Halep, care a jucat unul din cele două meciuri terminate ieri.

4 morți în sudul Germaniei

În sudul Germaniei, inundațiile au făcut patru victime și au dus la rănirea a circa zece persoane în noaptea de duminică spre luni.

Creșterea nivelului apelor nu a mai făcut de atunci nicio victimă, dar a fost decretată stare de urgență în două districte bavareze – Rottal-Inn și Passau.

Pe anumite porțiuni s-a întrerupt circulația rutieră, iar unii locuitori s-au refugiat pe acoperișuri. La Triftern, localitate cu 5.000 de locuitori, circa 50 de copii se pregăteau să înnopteze la școala aflată pe deal, neamenințată de creșterea apelor, dar care a ajuns inaccesibilă, potrivit unui purtător de cuvânt al primăriei.

În Austria, regiunea Salzburg a fost afectată de ploi abundente, care au inundat numeroase drumuri secundare și au dus la 350 de acțiuni ale echipelor de inervenție. Școlile vor fi închise joi în districtul Braunau din nordul țării.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version