O reuniune informală pe tema Brexit și a modului de relansare a proiectului european – stabilit, duminică, de cele 6 state fondatoare ale UE – a reunit, luni, 9 miniștri de externe și adjuncți ai lor din state membre. 

comisia europeana, ue, schengen

Potrivit MAE, au participat miniștrii și adjuncți ai acestora din România, Austria, Bulgaria, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania și Ungaria, fiind prezent și ministrul de stat britanic pentru Europa.

Șeful diplomației române, Lazăr Comănescu, a insistat pe necesitatea solidarității la nivelul Uniunii Europene.

“Premisa esențială a discuțiilor a fost aceea că, în aceste momente complexe prin care trece Uniunea Europeană, sunt necesare, mai mult ca niciodată, dialogul și coordonarea la nivelul statelor membre UE, pentru depășirea unei situații fără precedent”, precizează MAE.

Ministrul român al afacerilor Externe a exprimat regretul pentru rezultatul referendumului din 23 iunie dar a subliniat că România respectă decizia cetățenilor Marii Britanii.

Comănescu a punctat că este necesar un proces de reflecție, în comun, la nivel UE, care să vizeze redarea încrederii cetățenilor europeni în proiectul european, informează MAE.

Cetățenii Marii Britanii au votat, la referendumul care a avut loc joia trecută, ca Regatul să părăsească Uniunea Europeană.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version