Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a amânat prin OUG amânarea creșterii alocațiilor / POLITICĂ: Dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură, marți / POLITICĂ: Votul pentru noul Avocat al Poporului a fost amânat până după decizia CCR din 29 iunie / Fabian Gyula a fost validat deja în comisiile juridice / ANM / Cod Roșu și Portocaliu de caniculă și furtuni în jumătatea de vest a țării / Cod Galben în rest /

Breaking News:

Conflictul ia amploare în Fâșia Gaza: Hamas a atacat cu 1.050 de rachete Israelul

UPDATE ora 09:00 Peste 1.050 de rachete lansate de mișcarea palestiniană islamistă Hamas au lovit centrul și sudul Israelului, în ultimele 38 de ore, anunță Armata israeliană, miercuri, pe Twitter. „Asta trebuie să înceteze!”, avertizează forțele de apărare din Israel.

Cele mai multe rachete au fost anihilate de scutul antirachetă al Israelului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ameninat că Israelul va continua să atace „cu toată puterea”, iar Armata a precizat că vor fi atacate clădirile civile în care sunt ascunse depozite de arme ale Hamas.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, şi-a început informarea zilnică cu o declaraţie despre situația tensionată din Orientul Mijlociu, anunțând că ”sprijinul lui Joe Biden pentru securitatea Israelului și dreptul acestuia de a se apăra este fundamentul și nu se va clătina niciodată”.

Tor Wennesland, reprezentantul Organizației Națiunilor Unite pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, a cerut oprirea imediată a focului, spunând că violențele escaladează ”spre un război pe scară largă”.

Conflictul a luat amploare după ce forţele aeriene israeliene au distrus o clădire cu zece etaje în Fâşia Gaza, în care îşi aveau birourile lideri ai mişcării islamiste palestiniene.

Marți seară, orașul Tel Aviv a fost atacat cu o ploaie de 130 de rachete, de mișcarea palestiniană islamistă Hamas.

UPDATE: Pe parcursul nopții de marți spre miercuri, au continuat rafalele de rachete venite din Gaza, conform anunțurilor făcute de armata israeliană.

Aproximativ 850 de rachete au fost lansate asupra Israelului de la începutul escaladării evenimentelor de marți, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, citat de Haaretz. 85-90% din aceste rachete au fost interceptate de scutul Iron Dome.

De asemenea, armata israeliană a atacat aproximativ 500 de ținte din Fâșia Gaza și intenționează să atace ținte subterane.

Este cea mai mare operațiune israeliană din 2014 încoace.

„Teroriștii din Gaza trag rachete non-stop, iar civilii din centrul și sudul Israelului își petrec noaptea în adăposturi pentru a se proteja de focul acestora”, a transmis armata israeliană, pe Twitter.

Premierul Benjamin Netanyahu a decretat, miercuri noapte, stare de urgenţă în oraşul Lod din centrul Israelului, unde în ultimele ore, conform poliţiei, au avut loc revolte ale minorităţii arabe, transmite AFP. „Revolte de amploare au izbucnit din partea unor rezidenţi arabi, punând în pericol locuitorii”, se arată într-un comunicat al poliţiei. „Au fost incendiate vehicule şi avariate bunuri”. Potrivit presei israeliene, trei sinagogi şi mai multe magazine din Lod au fost incendiate.

Numărul victimelor în tabăra israeliană a crescutla 5, după ce o fată de 16 ani și tatăl său au fost uciși într-un atac cu rachetă în orașul Lod, anunță publicațiile internaționale.

Numărul victimelor din Gaza a ajuns la 35, inclusiv 12 copii și adolescenți și 3 femei, anunță ministrul Sănătății de aici, citat de Haaretz.

Armata israeliană anunță că a ucis doi membri-cheie operativi ai serviciilor de inteligență ale Hamas și a distrus casele a trei oficiali de rang înalt ai Hamas în Gaza, transmite Haaretz.

Hamas a reacționat anunțând că miercuri va lansa peste 200 de rachete spre teritoriul israelian ca răspuns la atacurile israeliene asupra unei clădiri din centrul enclavei palestiniene.

Aripa armată a Hamas a indicat într-o declaraţie că „lansează 110 rachete asupra metropolei Tel Aviv” şi „100 rachete asupra oraşului Beer Şeva „ca represalii la reluarea atacurilor asupra clădirilor locuite de civili”.

12 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv