Peste 3.800 de morți și peste 108.000 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, la nivel global, potrivit celui mai recent bilanț, prezentat de agențiile de știri, luni dimineață.

În Italia au fost înregistrate 133 de decese în ultimele 24 de ore, numărul total ridicându-se la 366 de morți. Măsurile restrictive impuse de autorități pentru a stopa răspândirea bolii a dus la panică și haos, sute de cetățeni încercând să fugă dincolo de cordonul sanitar, pentru a evita carantina.
 
Luni dimineață, premierul Giuseppe Conte anunța că măsurile ar putea fi extinse, iar termenul privind închiderea școlilor prelungit, scrie Reuters care citează presa locală. Cu toate acestea, Conte a precizat că, deocamdată, guvernul nu ia în calcul amânarea alegerilor regionale.
 
Începând de duminică, o mare parte din nordul țării, inclusiv capitala financiară Milano, a fost pus sub carantină, măsurile dure fiind luate pentru a încerca să limiteze evoluția rapidă a epidemiei în cea mai afectată țară europeană, transmite Reuters.
 
Restricțiile fără precedent afectează aproximativ 16 milioane de oameni până pe 3 aprilie și au fost impuse printr-un ordin semnat sâmbătă noapte de premierul Giuseppe Conte. Astfel, populația nu va mai putea intra sau ieși din Lombardia și din 14 provincii din patru alte regiuni, inclusiv din orașele Veneția, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia și Rimini.
 
În Franța – a doua țară europeană cea mai afectată de epidemie -, încă doi parlamentari au fost infectați, numărul total al membrilor forului legislativ testați pozitiv fiind de 4. Autoritățile au interzis adunările de peste 1.000 de oameni în contextul în care.
 
În total, această țară a raportat peste 1.100 de cazuri și 19 decese. Francezii se pregătesc să treacă la al trilea nivel de alertă, ceea ce înseamnă închiderea școlilor și suspendarea transportului public, măsuri despre care președintele Emmanuel Macron a spus că sunt inevitabile.
 
China a înregistrat, luni dimineață, 40 de noi cazuri de infecție, dar este cel mai mic număr, din ianuarie și până acum. Din cele 40 de cazuri, 36 sunt localizate în epicentrul epidemiei Wuhan, în vreme ce celelalte patru cazuri își au originea în Iran.
 
Coreea de Sud a anunțat cel mai mic număr de îmbolnăviri din ultimele două săptămâni, în schimb în SUA numărul infecțiilor a depășit 560, iar 21 de oameni au murit, scrie CNN.
 
SUA au anunțat încă un deces în Washington, bilanțul ajungând la 22 (19 în statul Washington și 3 în California și Florida). Autortiățile americane nu au oferit detalii suplimentare legate de pacientul care a murit în Grant County, Washington.
 
Pe fondul crizei, prețul petrolului a scăzut cu 30%, iar bursele au deschis în scădere, generând îngrijorări privind recesiunea.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version