Un puternic cutremur, cu magnitudinea de 7,9 grade pe scara Richter, s-a produs miercuri în Indonezia. 

Indonesia Earthquake

Seismul a fost localizat la o adâncime de numai 10 kilometri şi clasat iniţial la 8,2 grade pe scara Richter, înainte ca el să fie declasificat până la 8,1 grade şi, respectiv, 7,9 grade.

Conform seismologilor americani, seismul s-a produs la sud-vest de insula Sumatra, respectiv la 808 kilometri sud-vest de oraşul Padang.

Deocamdată nu au fost oferite informaţii despre posibile victime sau pagube materiale, însă autorităţile indoneziene au lansat alertă de tsunami.

Indonezia este afectată constant de cutremure puternice, aflându-se în aşa-numitul Ring de Foc al Pacificului, zonă extrem de activă din punct de vedere seismic.

În 2004, un cutremur cu o magnitudine de 9,1 grade pe scara Richter şi produs la numai 160 de kilometri de Insula Sumatra a făcut prăpăd. Seismul a produs mai multe valuri tsunami uriaşe care au măturat totul în calea lor. Atunci, peste 230.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, înregistrându-se pierderi de vieţi omeneşti în nu mai puţin de 12 ţări afectate de tsunami în mod direct.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version