Francezii sunt aşteptaţi miercuri, la Paris pe Champs-Élysées până la Arcul de Triumf, la parada de Ziua Naţională a Franţei, desfășurată anul acesta, după un an de pauză din cauza pandemiei, sub sloganul „Câştigăm viitorul”.
 
 
În Place de la Concorde au fost amenajate tribune unde sunt aşteptaţi 10.000 de invitaţi, mai puţin de jumătate faţă de numărul din anii precedenţi pandemiei.
 

Preşedintele Emmanuel Macron se va afla alături de membrii Guvernului şi de liderii armatei. 

Vor defila 5.000 de militari, 71 de avioane, 25 de elicoptere, 221 de vehicule militare şi 200 de cai ai Gărzii Republicane. Forţele speciale europene implicate în operaţiunile anti-jihadiste din regiunea Sahel vor deschide parada, subliniind priorităţile militare ale preşedintelui Emmanuel Macron.

Spectacolul aerian acrobatic din final va fi un omagiu adus valorilor umaniste universale şi va sta sub semnul „Micului Prinţ”, personaj al lui Antoine de Saint-Exupéry, scriitor căzut la datorie în Al Doilea Război Mondial.

Vremea ar putea să afecteze focurile de artificii pregătite în diverse părţi din ţară, caracteristică recunoscută a Zilei Bastiliei, care marchează asaltul asupra închisorii, eveniment major din Revoluţia Franceză din 1789. La Nisa va fi comemorat atacul terorist din urmă cu cinci ani, când un bărbat a ucis cu o maşină 86 de oameni.

Prim-ministrul Jean Castex va vizita oraşul pentru o ceremonie la memorialul victimelor, de unde urmează să fie eliberaţi, în semn de pace, 86 de porumbei. Autorităţile locale au organizat un concert, iar la ora locală 22:34, momentul când a început atacul, vor lumina malul Mării Mediterane 86 de raze, în semn de omagiu adus victimelor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version