Igor Dodon, preşedintele pro-rus al Republicii Moldova, a început să prindă curaj.

dodon

După ce i-a retras cetăţenia lui Traian Băsescu şi a forţat schimbarea ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, mutare încă nedefinitivată, acum Dodon a sărit direct la gâtul liderilor Uniunii Europene.

Dodon consideră că cele două Acorduri semnate de Moldova cu UE în 2014, Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb, au fost “semnate în grabă” şi anunţă că “ar fi momentul să încheiem acorduri noi cu Uniunea Europeană”.

“Noi înţelegem realităţile geopolitice la etapa actuală şi înţelegem că sunt aplicate acorduri pe care Moldova le-a semnat cu UE, dar considerăm că acele acorduri au fost semnate în grabă, în 2014, şi optăm pentru noi acorduri”, a fost mesajul ferm transmis de Dodon.

Preşedintele Moldovei nu este în măsură să denunţe vechile acorduri şi negocieze altele noi, are nevoie de susţinerea guvernului şi a Parlamentului de la Chişinău, dar cum acestea sunt controlate de Vladimir Plahotniuc, oligarhul care practic l-a instalat şi pe Dodon ca preşedinte, liderul de la Chişinău pare practic să joace totul la nivel înalt.

Mai ales că în această perioadă face şi prima vizită externă din mandatul său de preşedinte, Dodon aflându-se la Moscova unde este aşteptat să se întrevadă inclusiv cu Vladimir Putin.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version