Succesul Partidului Social Democrat la alegerile parlamentare din România nu a rămas fără reacţii.

dodon

Doi dintre oamenii importanţi care au salutat victoria PSD-ului sunt Igor Dodon, noul preşedinte al Republicii Moldova, şi Vladimir Plahotniuc, oligarhul despre care se spune că este la controlul vecinilor noştri, cu ajutorul Moscovei.

Mesajul lui Dodon este cât se poate de clar. “Vedem că şi în România stânga politică a înregistrat un succes electoral remarcabil. Salut victoria PSD şi îmi exprim speranţa că liderii acestei formaţiuni vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova. Mizăm pe faptul că noul guvern al României va demonstra mai mult respect faţă de independenţa şi suveranitatea ţării noastre. Iar mişcările unioniste vor fi tratate ca nişte entităţi marginale şi radicale, rătăcite în apele democraţiei”, a scris Igor Dodon, pe Facebook.

În schimb, Plahotniuc a scris că “ne bucurăm pentru succesul electoral al prietenilor şi partenerilor noştri politici din România. Rezultatul bun al PSD constituie o dovadă că cetăţenii apreciază ideile şi reformele social-democrate. Îi doresc României să aibă parte de echilibru şi stabilitate politică, pentru a asigura în continuare un progres economic şi social”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version