Un grav accident de tren s-a produs, miercuri seara, în apropiere de localitatea italiană Caluso, din apropiere de Torino.

Un tren de călători a izbit în plin un camion staționat pe calea ferată și care transporta o încărcătură considerată periculoasă.

Camionul a fost distrus aproape în totalitate, iar trei vagoane ale trenului au deraiat, sărind de pe șine.

Bilanțul indică în acest moment doi morți și 18 răniți, dintre care patru în stare gravă. Din păcate, una dintre persoanele care au decedat era de origine română.

Este vorba despre un bărbat de 64 de ani, care avea domiciliul în Busto Arsizio, localitate din regiunea Varese.

Deocamdată circumstanțele în care s-a produs accidentul sunt neclare. Autoritățile susțin că șoferul camionului a forțat trecerea peste calea ferată și a lovit în plin bariera pusă, camionul rămânând blocat pe calea ferată.

Cetățeanul de origine român se afla într-o mașină care însoțea transportul, iar bărbatul a coborât la un moment dat pentru a-l ajuta pe șoferul camionului să treacă peste calea ferată.

Reprezentanții companiei de transport susțin însă că bariera nu a fost coborâtă în mod regulamentar și că șoferul camionului ar fi putut trece, dacă nu întâlnea obstacolul respectiv.

A doua persoană care a murit era mecanic de locomotivă pe trenul implicat în accident.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version