Autorităţile române anunţă, joi la prânz, că doi români, soţ şi soţie, au murit joi dimineaţa într-un accident de circulaţie produs în Bulgaria.

 

accident

Autoturismul se îndrepta către Thassos, Grecia, în momentul în care a fost lovit în plin de un camion înmatriculat în Bulgaria şi care venea din sens opus.

Autorităţile locale susţin că accidentul s-a produs din cauza faptului că şoferul român a forţat o depăşire ilegală într-o curbă periculoasă. Alături de cei doi, în maşină se afla şi copilul lor, în vârstă de numai 4 ani.

Părinţii au murit pe loc, impactul fiind deosebit de violent, iar micuţul a fost transportat de urgenţă la spital, cu răni grave. Jurnaliştii bulgari spun că în accident ar mai fi fost implicată o maşină în care se aflau alţi doi români care de asemenea ar fi suferit răni şi au fost transportaţi la spital.

Reprezentanţii Ambasadei României la Sofia spun că au luat măsuri de urgenţă pentru afla informaţii suplimentare despre accident.

“Consulul din cadrul Ambasadei României la Sofia s-a deplasat la locul producerii accidentului, în vederea acordării de asistență consulară. Reprezentanții misiunii diplomatice române sunt în contact atât cu familia cetățenilor români decedați, oferind asistență consulară specifică în astfel de cazuri, cât și cu unitatea medicală în care a fost internat minorul, în vederea obținerii de informații suplimentare cu privire la starea de sănătate a acestuia”, anunţă Ministerul român de Externe.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version