Sâmbătă va fi zi de doliu naţional în întreaga Italie, decretat de Guvernul condus de Matteo Renzi. În urma cutremurelor produse în noaptea de marţi spre miercuri în centrul țării au murit cel puțin 268 de persoane, între care și 8 români.

cutremur-italia-10

Sute de persoane – între care și 19 români – sunt date dispărute iar alte sute au fost rănite și spitalizate.

Salvatorii continuă operațiunile de identificare a victimelor printre ruinele clădirilor.

Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de numai 4 kilometri, ceea ce a determinat distrugerile colosale.

Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri.

Cele trei seisme au fost urmate de cel puțin 470 de replici cu intensităţi între 2 şi 4 grade.

Mișcările telurile au determinat scăderea cu 20 de centimetri a solului în localitatea Accumoli (regiunea Lazio), potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului şi Vulcanologie (INGV).

După analizarea faliei pe baza unor imagini obţinute din satelit, deformări ale solului au fost observate pe o lungime de câţiva kilometri între localităţile Amatrice şi Norcia.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version