Președintele american, Donald Trump, a anunțat joi, de la Casa Albă, ieșirea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, pe motiv că nu este destul de dur cu China și India.

El a promis încă din campania electorală că va retrage SUA din acest acord, în numele apărării locurilor de muncă ale cetățenilor americani și sloganului “Mai întâi America”.

Statele Unite “încetează de astăzi să aplice Acordul de la Paris”, a declarat, joi, liderul de la Casa Albă.

El a argumentat că Acordul de la Paris este în dezavantajul Statelor Unite, precizând însă că este dispus să negocieze un nou acord asupra schimbărilor climatice “în termeni echitabili pentru Statele Unite”.

Mai precis, noul acord trebuie să protejeze mai bine Statele Unite, fără a avea ca efect “închiderea fabricilor şi pierderea locurilor de muncă”.

Trump susţine că retragerea din Acordul de la Paris este “în interesul economic” al Statelor Unite, subliniind că Administraţia sa va continua să aplice politici ecologice.

SUA este a doua cea mai mare sursă de dioxid de carbon, emiţând anual 15% din întreaga cantitate de carbon la nivel mondial.

Conform unor estimări ale unor grupuri de reflecţie, nemaifiind obligată să respecte normele acordului climatic, SUA va emite în fiecare an până la 3 miliarde de tone în plus de dioxid de carbon, fapt ce ar duce la ridicarea temperaturii globale de la 0,1 grade Clesius la 0,3 grade până la sfârşitul acestui secol.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version