Preşedintele SUA, Donald Trump, a șocat din nou, de data aceasta atacând unul dintre principiile definitorii ale jurnalismului: confidenţialitatea surselor. 

În cadrul unui discurs ţinut la conferinţa conservatorilor, el s-a declarat împotriva aşa-numitelor “fake news” – ştiri false și a acuzat jurnaliştii că i-au răstălmacit cuvintele din mesajul său de pe Twitter, în care a spus că o parte a presei de ştiri trebuie considerată “inamica poporului”, spunând că l-au făcut să pară că a spus că toată presa este inamica poporului.

“Sunt doar împotriva presei şi instituţiilor media  care răspândesc ştiri false – false, false.  Ar trebui să renunţe la acel cuvânt. Sunt împotriva celor  care inventează articole şi inventează surse.  Nu ar trebui să aibă voie să folosească  surse fără să le numească.  Să le tipărească numele, să-l facă public”, a declarat liderul de la Casa Albă.

La scurt timp după acest discurs, la Casa Alba s-a înregistrat o situaţie fără precedent: la briefingul de presă, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a interzis accesul jurnaliştilor acreditaţi de la mai multe instituţii media. Printre acestea CNN, New York Times, Los Angeles Times sau Politico.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version