Serviciul Britanic de Securitate a dat publicităţii, marţi seara, primele poze şi informaţii despre principalul suspect al atacului terorist produs luni seara în Manchester.

Salman Abedi, un cetăţean englez de origine libiană, este considerat drept atacatorul kamikaze care s-a aruncat în aer la intrarea în Manchester Arena, la finalul concertului susţinut Ariana Grande.

Abedi avea 22 de ani şi s-a născut la Manchester, din părinţi libieni care s-au refugiat în Marea Britanie din cauza regimului Ghaddafi.

Salman Abedi era considerat extrem de periculos, însuşi rudele sale dându-l în gât la poliţie din cauza comportamentului său. Totuşi, tânărul a reuşit să dispară de la domiciliu, iar pentru o perioadă nedeterminată a călătorit prin mai multe ţări unde s-a putut antrena alături de combatanţii Al Qaeda.

Revenit în Anglia, a construit o bombă artizanală pentru a produce tragedia din 22 mai. Anchetatorii susţin că Abedi a ascuns bomba într-o minge pe care a dus la arenă cu ajutorul unui mijloc de transport în comun.

Cel puţin 22 de persoane au murit şi 59 au fost rănite în urma deflagraţiei produse.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version