Pe 23 aprilie sunt organizate alegeri prezidențiale în Franța, urmând a fi desemnat, într-un tur sau, cel mai probabil, în două tururi, urmașul lui Francois Hollande.

Acesta din urmă a anunțat, deja, că nu se înscrie în lupta pentru un nou mandat, astfel că bătălia se anunță a fi una extrem de aprigă, mai ales că sunt înscriși în cursă Benoit Hamon, Francois Fillon, Marine Le Pen, Emmanuel Macron și Jean Luc Melenchon.

Iar după ce Fillon a fost implicat într-un scandal monstru, ultimele sondaje arată că victoria ar urma să-i revină lui Emmanuel Macron (39 de ani), fost bancher la una dintre sucursalele Rothschild&Co.

Interesant este că Macron este creditat cu șansa a doua la primul tur, urmând să obțină în jur de 24% din voturi, cu cel puțin 1% mai puține voturi decât Marine Le Pen.

Dar specialiștii se așteaptă ca cei mai mulți dintre susținătorii lui Fillon și Hamon să treacă de partea lui Macron la al doilea tur al alegerilor, iar fostul bancher să câștige clar alegerile, cu circa 63% din voturile exprimate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version