Românii pot aplica pentru cele 2.166 de locuri de muncă disponibile în Spaţiul Economic European prin intermediul reţelei europene de ocupare Eures.

someri-Spania1

Cele mai multe joburi sunt în Spania, unde angajatorii caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Şi în Portugalia sunt disponibile 400 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi în agricultură, iar în Danemarca 400, pentru culegători de mazăre şi 30 culegători de căpşuni.

În Anglia şi Germania, asistenţi medicali

În Marea Britanie sunt disponibile 390 de posturi, printre care 300 îngrijitori persoane, 60 asistenţi medicali, 20 asistenţi medicali generalişti, 10 medici de familie – medicină generală.

În Germania sunt 111 de posturi: 50 asistenţi medicali generalişti, 13 bucătari, 11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, 5 pentru asistenţi manager, 5 pentru electricieni industriali, două pentru mecanici industriali, câte unul pentru electrician, mecanic (maşini prelucrare cauciuc şi mase plastic e), mecanic auto (camioane), visual designer şi brutar.

Şoferi de camion în Cehia şi Polonia

Românii pot opta pentru 162 de locuri de muncă şi în Cehia: 50 de lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 de operatori, 50 de şoferi transport marfă-internaţional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk şi un analist suport software.

În Slovacia se cauză 30 de şoferi autocamion transport internaţional iar în Polonia sunt disponibile două posturi de dezvoltator internet, respectiv de PHP developer (programator aplicaţie).

În Norvegia se caută un doctorand în Departamentul biomedical iar în Irlanda, un tehnician.

Detalii, la www.eures.anofm.ro sau direct la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures îi poate îndruma.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version