Nemulţumit de ceea ce se întâmplă cu criza imigranţilor, Viktor Orban, premierul Ungariei, a făcut un adevărat show vineri, într-o conferinţă de presă ţinută la Budapesta.

orban

Printre altele, Viktor Orban a atacat dur sistemul de cote obligatorii susţinând că există pericolul apariţiei unei crize a democraţiei. De asemenea, Viktor Orban susţine că s-a ales sistemul de cote obligatorii pentru distribuirea solicitanţilor de azil “fără respectarea opiniei publice”.

Orban nu a ezitat să sară la gâtul cancelarului german, Angela Merkel: “Cine sunt Merkel şi Juncker (n.r. – Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene)? Cine i-a autorizat să adopte acest gen de politică? Credeam că Europa este un continent democrat şi aş vrea să ştiu şi eu când şi cine a votat pentru primirea a milioane de cetăţeni străini care au pătruns în mod ilegal pe acest continent”.

Orban se plânge că refugiaţii sunt o ameninţare la adresa culturii europene şi trage un semnal de alarmă în legătură cu posibilitatea ca “Europa să cadă în anarhie”.

Nu în ultimul rând, premierul Ungariei exclude posibilitatea ca ţara sa să accepte “ca aceste cote să devină o măsură legală permanentă” şi anunţă că autorităţile de la Budapesta vor continua să ducă politici de protecţie a graniţelor şi de stopare a fluxului de persoane venite din Orientul Mijlociu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version